Aušra Kurienė – žinoma psichologė, kuri ne retai pasisako vaikų ugdymo klausimais. Platus ir jautrus požiūris į mažuosius žmones atsispindi jo psichologės, psichoterapeutės karjeroje. Tai specialistė, kuri dalinasi savo įžvalgomis įvairiose publikacijose, tinklalaidėse, straipsniuose.

Jos knyga „Kaip užauginti žmogų“ Lietuvoje jau laikoma ugdymo klasika ir savo nėštumo metu nesutikau mamos, kuri nebūtų perskaičiusi šios knygos. Kiekviena iš mūsų nori prisiliesti prie savo vaiko, pajusti ir suprasti jį bei užauginti tvirtą asmenybę nepadarant jokios ugdymo žalos.

Turiu pripažinti, kad kai kurie autorės patarimai man labai patiko, atrodė itin praktiški ir lengvai įgyvendinami, todėl išlieka atmintyje ilgam.

Situacija: norime pakviesti vaiką į lauką. Galime kreiptis su klausimu „Ar norėtum išeiti į lauką?“ ir rizikuoti gauti neigiamą atsakymą arba galime pasiteirauti „Kurį žaislą nori neštis į lauką, šį robotą ar mašinėlę“, taip nurodydami, kad eisime į lauką ir vis tiek suteikdami vaikui pasirinkimą.

Tėvų įtaka vaikams

Taip, kaip mes reaguojame į pasaulį formuoja ir mažųjų pasaulėžiūra. Vieniems žaidimų aikštelė gali tapti smagiu laiko praleidimu ir žaislų dalybomis, kitiems baime, jog jų mylimas žaislas bus sulaužytas, todėl nevalia jo neštis laukan. Tai, ką sakome ir kokį elgesį skatiname įsigyvena mūsų vaikuose.

Knygos puslapiuose po trupinį kiekvienam

Šioje knygoje gausite patarimų ne tik apie kūdikių, bet ir paauglių auklėjimą. Aušra Kurienė dideliais, bet užtikrintais žingsniais keliauja knygos puslapiais per vaikų raidos metus ir uždeda svarbiausius akcentus – baimę darželiui, pirmąsias mokyklos dienas ar maištingą paauglystę.

Kodėl verta skaityti?

  • Suteikia suvokimą ir bazines žinias apie ugdymą skirtingame amžiuje
  • Dalijamasi praktiniais patarimais
  • Kompetentinga profesionalo nuomonė

Kodėl neskaityti?

Ieškant specifinės ir išplėstinės informacijos šioje knygoje jos nerasite. Čia apie viską – po truputį.