Aš esu detektyvų mėgėja. Visada įtarinėju personažus ir stengiuosi nuspėti, kas čia prikišo nagus prie kriminalo. Lisą Gardner pažinau dar šiais metais, nes turėjau nusipirkusi vieną jos knygą. Taip jau darau su detektyvais, nusiperku vieną autoriaus knygą ir tuomet sprendžiu ar man patiko ir, ar verta pasinerti giliau į jo kūrybą.

Apie siužėtą

Lisa siekia šokiruoti skaitytoją. Knyga prasideda apie merginos pagrobimą ir jos laikymą karsto formos dėžėje. Smurtas, seksualinė prievarta… visas koktelis, kuris suvirpina žmogaus emocijas. Groti jautrumo ir įtampos stygomis Lisa tikrai moka. „Surask ją“ detektyvinis romanas puikiai išlaiko įtampa, yra daugiasluoksnis, tačiau galiausiai susiveda į vientisą istoriją.

Keli maniakai siautėja Bostone ir grobia dailias jaunas merginas, kurias grubiai seksualiai išnaudoja. Vienas jų taip pažengęs, jog sugeba visiškai sunaikinti merginos tapatybę ir pakeisti realybę.  

Knyga, kuri neleidžia atsipalaiduoti

Tiesa pasakius, šis siužetas man kėlė atmetimo reakciją. Suprantu, kad tokių išprotėjusių žmonių, kurie gali kalinti ir engti merginas tikrai yra, tačiau man buvo labai nejauku. Galima sakyti, kad autorė savo darbą padarė – ji sukūrė atmosferą: šiurpią, piktinančią ir jautrią. Iš kitos pusės, dabar su atsargumu žiūrėsiu į jos kūrybą, nes ne visos patirtys yra tokios, kokių norėčiau.

Kartais susimąstau, nejaugi detektyvai yra tam, kad žmonės galėtų iš arčiau pamatyti kitų žmonių kančias? Nejaugi mus įtraukia kitų žmonių skausmas? Ar tai galioja ir man?

Detektyvas su laiminga pabaiga

Galvoju, kad tikriausiai nesu skaičiusi nei vieno detektyvo, kuriame būtų nelaiminga pabaiga. Visos istorijos turi savo džiugią atomazgą. Mes, žmonės, norime, kad kiekviena šiurpi istorija turėtų savo teisingą pabaigą.

Jei intriguoja ši knyga, tau gali patikti:

Myliu dar labiau