Taip ir būtent taip. Pilnas autoriaus vardas David John Moore Cornwell. Savo slapyvardį John le Carre autorius pasirinko todėl, jog dirbant valstybės saugumo struktūrose buvo draudžiama rašyti  savo tikruoju vardu. Autorius studijavo Oksforde, vėliau tarnavo karinėje žvalgyboje tiek MI5, tiek MI6. Būdamas žvalgybiniais ėmė rašyti romanus apie šnipus, kai kurie jų buvo paremti tikrais įvykiais.

Asmeninio archyvo nuotrauka

„Šnipų palikimas“ gimė 2017 metais, tai buvo bene labiausiai liaupsinamas ir vienas paskutinių autoriaus romanų. Šis romanas yra veikėjo, buvusio agento, Piterio Gijomo pasakojimai, nukeliantys skaitytoją į Šaltojo karo metus. Veiksmas vyksta abiejose padalyto Berlyno sienos pusėse. Jau išėjęs į pensiją agentas kaltinamas tarnybos metu viršijęs įgaliojimus ir atsakingas už kelių žmonių pražūtį. Tai žvalgybos veterano tardymo istorija, nukelianti skaitytoją į praeitį ir tik tarp judviejų leidžianti sužinoti, kaip buvo iš tiesų. Ši įstorija įpina draugus, grėsmę ir mylimą moterį. Knyga leidžia patikėti, jog ir jūs esate drauge istorijos sūkuryje ir jums patikėta visa tiesa.

John le Carre sąskaitoje yra apie dvidešimt romanų, penki jų yra virtę filmais. Jis garsiai kritikavo prezidentą Džordžą Bušą už inicijuotą karą Irake. Taip pat pasisakė prieš D. Trumpo ir V. Putino vykdomą politiką. Autorius mirė mažiau nei prieš metus, 2020 m. pabaigoje. Yra išleista autoriaus biografija.

John le Carre – Šnipų pailikimas