Angelų kalva Lietuvoje randasi nuo 2009 metų, tačiau aš apie ją sužinojau tik prieš kelis metus. Dominyka Dubauskaitė-Semionovė ir Lolita Piličiauskaitė-Navickienė Lietuvos vardo tūkstantmečio jubiliejaus proga sumanė Angelų kalvoje įkurdinti 10 angelų. Tačiau susidomėjusiu šia idėja buvo ir daugiau, todėl iš pat pradžių kalvą papuošė net 18 angelų. Ši vieta dar kitaip vadinama Tūkstantmečio ženklų tako vardu.

Šiai dienai kalvoje galima rasti tiek medinių angelų skulptūrų, tiek geležies kaltinių ir kitų meninių išraiškų. Kiekvienas angelas įkūnija skirtingas vertybes, tokias kaip: Gyvybė, Tiesa, Taika, Dvasios ramybė, Atjauta, Pasiaukojimas, Meilė, Sveikata, Džiaugsmas, Dėkingumas, Viltis. Dabar 4,3 ha plote yra daugiau kaip 40 įvairiausių angelų ir koplytstulpių.

Ant kalvos yra tik vienas žmogaus dydžio angelas, tai Gerumo angelas. Lankytojai kviečiami jį apkabinti ir taip duoti bei gauti gerumo. Randama ir nemažai paliekamų žmonių atneštų angelų, pinigėlių ir prašymų. Ant vieno angelo radau labai gražius žodžius:

„Kai patenki į didelę bėdą, kai prieš tave sukyla visas pasaulis, ir kai ima atrodyti, kad nebveištversi nė minutės, nepasiduok, nes būtent tada yra ta vieta ir laikas, kai įvykių kryptis pasikeičia“

Harriet Beecher Stowe

Tiems, kurie ne dažnai užsuka į Trakus, galima paminėti, kad verta aplankyti ne tik Trakų pilį ar Angelų kalvą, bet ir įspūdingą Užutrakio dvarą.

Šiek tiek daugiau vizualo čia: