Amžiuje, kai vartojimas yra vienas pagrindinių veiksmažodžių žmogaus gyvenime, mes pripratome, kad neveikiančius daiktus greitai galime pakeisti, o viskas aplink turi mums teikti malonumą. Kuomet santykiuose malonumas apmažta, mes imame kelti klausimą, galbūt ryšys galutinai suvartotas ir laikas naujoms paieškoms. Pamirštame, kad galime įsiklausyti į vienas kitą ir atrasti bendravimą naujai, žinoma, jei tik labai norime. Geri dalykai gyvenime neretai reikalauja pastangų.

Mes retai susimąstome apie skirtumus tarp vyro ir moters, dažniausiai tada, kai jaučiamės visai nesuprasti. Analizuojame, gromuliuojame situacijas ir bandome suprasti, kas buvo ne taip, jog neklupti ten pat du kartus. Kodėl moterys, pasipasakojusios išgyvenimus, ne visada nori vyrų siūlomų situacijų sprendimų, bet visada nori atjautos ir išklausymo? Ko vyrai tikisi iš moterų? Kaip keičiasi poros gyvenimas atsiradus vaikams?

Kiek teko skaityti psichologinių knygų, labai dažnai yra apeliuojama į mūsų vaikystę, susiformavusias paradigmas, kurias nešiojamės su savimi kaip trafaretus ateities situacijoms. Nesąmoningai imamės tam tikrų vaidmenų arba jų ieškome kitose žmonėse. Vyrai svarsto ko nori moterys, o moterys svarsto, ko nori pastarieji ir tik nedaugelis stengiasi rasti atsakymus.

Viduje turiu prielaidą, kad kiekvienas psichologas ar psichiatras turimą informaciją perleidžia per save ir ją adaptuoja skirtingai, mus suvokia ir narplioja skirtingai, todėl į šią knygą žiūrėjau ne kaip į maldaknygę, o kaip į daug kompetencijos turinčio žmogaus nuomonę.

Olegas Lapinas yra sertifikuotas psichiatras, psichoterapeutas, pediatras, dėstytojas ir publicistas. Praktikuoja jau daugiau nei 30 metų. Manau verta pasiklausyti tokio specialisto patarimų.

Olegas Lapinas – vienas megabaitas apie meilę