Pastaruoju metu esu numačiusi keletą knygų rašymo kūrybiškumo tema. Natalie Goldberg yra 30 metų praktikuojanti Zen budizmą ir tai šiek tiek atsispindi ir šioje jos rašomoje knygoje. Taip pat autorė yra poetė, išleidusi ne vieną knygą.

Jei atvirai, tikėjausi kažkokių patarimų rinkinio, kaip tai radau knygoje „Kūrėjo kelias“. Žingsnis po žingsnio susidėlioti rašymo ritualą, suprasti kūrybiškumo tėkmės paslaptis. Knyga buvo labiau kaip pasakojimas, patirtis ir autorės istorijos. Drįsčiau sakyti, kad pagrindinė knygos mintis yra rašyti daug, nuolatos, neriboti ir neracionalizuoti savo minčių, kartais keisti rašymo vietą, stebėti ir įsiminti aplinką ir tomis patirtimis naudotis.

Ši autorė labiausiai žinoma ir vertinama dėl knygų, kurių tematika yra kūrybiškumo išlaisvinimas. Deja, man toks knygos pateikimo pobūdis nelabai tiko, o teikiami pavyzdžiai nelabai palietė, kai kurių sąžiningai net nelabai supratau. Autorė dalinosi keletu savo kūrybiškumo kursų dalyvių darbų, kuriuos vertino, kaip stiprius, manęs jie nė iš tolo nepalietė.

Nežinau, galbūt man trūksta brandos arba tai ne mano rašytoja.  

Natalie Goldberg – apie rašymą: kaip išlaisvinti vidinį rašytoją