Šykštus, didelį kapitalą valdantis tėvas, nemylintis savo sūnų, apiberiamas jų mirtimis. Paeiliui vaikai yra nuodijami jo paties namuose. Sūnūs konkuruoja, vaikaičiai – galimi turto paveldėjimo įpėdiniai, netikėtai atsiradę giminaičiai, galintys pretenduoti į turtą. Ir ką įtarti?

Agatos Christie knygos tokio patogaus leidimo, telpa net į mažiausias rankines, todėl yra puikus pasirinkimas atostogų metu. Detektyvų pažintis mano knygų kelionėje prasidėjo būtent su Agata.

Aš sakau sau, kad detektyvo knyga gera galima pasakyti iš to, jog nenuspėji, kas yra žudikas. Žinoma, dalis trūkstamų dėlionės faktų būna atskleidžiama tik knygos pabaigoje, bet buvau sukūrusi bent kelis motyvus nekaltiems knygos personažams.

Agata sugeba savo istorijas pateikti rafinuotai, tačiau neužkibti ant jos intrigos kabliuko neįmanoma. Rašytojas vedžioja skaitytoją už nosies leisdamas prisikurti savų žmogžudystės versijų.

Turiu pripažinti, kad istorija mane prikaustė jei ne nuo pirmųjų puslapių, tai vos įsibėgėjusi. Detektyvas, kaip gėlės žiedas, kai pradeda skleistis, vis labiau intriguoja ir glosto akį ir paliečia jusles. Nors labai mėgstu gerus romanus ir biografijas, vis prasiskaidrinu savo knygų asorti su viena kita intriguojančia žmogžudystės istorija.

Ko galite tikėtis iš A. Christie? Intrigos – vienareikšmiškai, įtampos – visada, nuoseklumo ir budrumo – kone kiekviename puslapyje, o  labiausiai – netikėtos atomazgos.

Knygą dovanoju. Yra norinčių?

Agatha Christie – 4.50 iš Padingtono