Ar dviejų žmonių meilė turi kainą? O galbūt pati meilė yra kaina, kurią reikia sumokėti, kuomet norima tęsti dinastijos tradicijas.

Ši knyga labai sudomino, nes buvo lyginama su „Erškėčių paukščiais“. Pastaroji man tikrai paliko įspūdį. Perskaičiusi galiu patvirtinti, kad „Rožės“ nors ir neprilygsta minėtai knygai, tačiau tikrai prikausto ir įtraukia. Įsiplieskusi meilė tarp šeimų ruseno tėvų, vaikų ir vaikaičių kartose, negalėdama užimti deramos vietos jų gyvenime. Tai tikros meilės, pagarbos ir ilgesio kupinas pasakojimas apie pareigos ir įsitikinimų kainą.

Pagrindinės veikėjos gyvenimą užniauksto dilema: ar mylėti visa širdimi vyrą, kuris pamažu tampa tavo gyvenimu, tačiau nori tavęs visos sau ar tęsti giminės tradiciją ir visą save atiduoti medvilnės plantacijos puoselėjimui? Pagrindinė veikėja Merė paaukojusi save medvilnės plantacijos puoselėjimui, įprasmino pomirtinį tėvo troškimą išsaugoti ir suklestėti „Somerseto“ žemėse. Meilė buvo Merės šios aukos kaina. Taigi, autorė puikiai nagrinėja vertybinius klausimus, lyg atvirai klausdama: pareiga ar jausmai?

Autorė Leila Meacham yra sukūrusi jau ne vieną hitą. Nors pastaruoju metu serga kasos vėžiu, ji nepaliauja rašyti kiekvieną laisvą minutę. Ši aistra rašyti tampa nuostabiomis knygomis, kurios atsiranda viso pasaulio žmonių rankose ir paliečia jų širdis.

Leila Meachem – Rožės