Vakar turėjau tokį nutikimą. Draugės gimimo dienos proga padaryta video pasveikinimo transliacija virto maloniu susitikimu ir buvo apžvelgtos svarbiausios gyvenimų aktualijos.

Netikėtai prasidėjo kalbos apie milijonus. Iš pradžių bandžiau pagauti kampą, bet galiausiai pasiklausiau, kieno milijonus čia dalijame. Pasirodo Lietuvoje buvo nupirktas Vikingo loto bilietas, kuris laimėjo 13 milijonų ir dėl laimėjimo dar nesikreipė. Kažkur sau ramiai vaikščiojo žmogus, kurio stalčiuje tiksėjo tikra laimės bomba.


Įdomumo dėlei paklausiau, kuriame mieste šis laimingas bilietas parduotas, kur vaikšto tas laimės kūdikis? Vilniuje. Mhm. O tai kuuur pirktas tas bilietas? Draugės pasako, kad nepamena parduotuvės, bet pirktas trečiadienį. Ir kur tai tau, mano vyzdžiai susiaurėja, juk aš pati trečiadienį nusipirkau kelis bilietus (už priduotą tarą kartais nusiperku loterijos bilietą, nes juk už depozito pinigėlius jau nesiskaito, kad perku, tik išsikeičiu). Paskelbus šį faktą mūsų suokalbiui buvo pradėta fantazuoti, o aš ėmiau svarstyti… 13 milijonų, ar aš dar kada nors turėsiu darbingų pirmadienių? Sveiki Maldyvai, sveiki Bahamai.

Buvau paraginta skubiai bilietus patikrinti. Nebuvau tikra, bet smalsumas nugalėjo.
Žinot kai sako, kad prieš mirtį žmonėms prieš akis prabėga visas gyvenimas? Tai patikėkite, koks neblogas gyvenimas prieš mano akis ėmė laksktyti. Matyt taip pat adrenalino ratus suka lošėjai prie kazino rulečių. Sekundė, kol rutuliukai sukasi, eeeh prieš akis skrieja vaizdai apie naują gyvenimą, o tada dažniausiai ateina nusivylimas.

„Bandykite dar kartą”, toks atsakymas išsirito mano ruletėje patikrinus bilietus. „Dar ne šį penktadienį” pagalvojau ir ramiai atsivertusi kompiuterį toliau tarškinau klavišais į geresnį rytojų. Bent kelias sekundes pagyvenau savo svajonių gyvenimą.