Ar kada nors susimąstėte, ką viešbučio tvarkytojos galvoja apie apgyventus mūsų kambarius? Ar jos spėlioja, kas jūs per žmogus, kuo užsiimate? Išmėgina jūsų kvepalų aromatą ar kremo tekstūrą? Vargu, ar apie tai susimąstome, tačiau K. Sabaliauskaitė įsikūnija į skirtingus žmonių kūnus ir žvelgia jų akimis į tą patį, spalvotą pasaulį. Emigrantų gyvenimo ypatumai, rašytojų svajonės ir realybė, viešbučio kambarinių kasdienybė pateikiama taip įtikinamai, kad tenka apsičiupinėti, kur dabar esame patys.

Knyga, kuri atskleidžia Sabaliauskaitės rašymo virtuoziškumą. Kelios skirtingos istorijos, kurios pasakojamos vis kitokiu rašymo stiliumi atskleidžia autorės meistriškumą ir gebėjimą lanksčiai prisitaikyti prie skirtingų siužeto linijų. Besikeičiantys veikėjų charakteriai, netikėtas apsakymų žodynas ir sarkastiškas požiūris į skirtingas gyvenimo situacijas kviečia atsipalaiduoti ir pasinerti į kitų žmonių gyvenimus, juos labiau suprasti ir patirti.

Vienareikšmiškai, Kristina Sabaliauskaitė – Lietuvos rašytojų etalonas, talentinga moteris, kuri praturtina tūkstančius skaitytojų gyvenimus.

Ar rekomenduočiau? Neabejodama – taip.

*Nuotrauka – „Baltos Lankos“.