Dauguma iš mūsų gyvena savo mintyse turėdami tam tikrus įsitikinimus. Tie įsitikinimai yra taip giliai įleidę šaknis į mūsų pasąmonę, kad tampa mąstymo refleksais. Net jei įsitikinimai yra neteisingi, neigiami ar žalingi, jie tiesiogiai veikia mūsų savijautą, mąstymą, santykius.

Šios mąstymo paradigmos susiformuoja dar vaikystėje, kuomet augame šeimoje ar mezgame kitus socialinius ryšius. Neteisingai sudarytos sąsajos pasąmonėje išlieka visą gyvenimą. Galbūt jūs negalite nurimti, nes manote, kad artimiausiu žmonės jus apleis? Nepasitikite aplinkiniais ar renkatės partnerius, kurie jus skaudina? Šie ir daugybė kitų spąstų gali įklampinti mūsų į seklią pelkę ir ilgai nepaleisti.

Nustebau, jog viename žmoguje gali gyventi daugybė įsitikinimų, kurie persipindami trukdo jaustis gerai ir gyventi pilnavertį gyvenimą. Kuomet atlikau knygoje pateiktą testą nustatyti, kokie įsitikinimai varžo mane, nustėrau, jog mano mąstymas atitinka apie trečdalį išvardintų savivokos spąstų.

Knyga patogi tuo, jog pirmiausia įvertiname save, tad žinome, kurie skyriai mums yra esminiai – galime pereiti tiesiai prie tų mąstymo spąstų, kurie būdingi mums. Prie kiekvieno tipo autoriai pateikia konkrečių žmonių pavyzdžius ir papasakoja, kokie veiksmai padėjo jiems išsivaduoti iš psichologinių kančių. Buvo įdomu save pažinti, panagrinėti ir bandyti keistis.

Žmogus yra unikalus tuo, jog geba transformuotis JEI tikrai to nori. Mūsų smegenys yra plastiškos ir išmanios, jos geba priimti naujus įsitikinimus bei šalinti mintis, kurios yra mums žalingos, jei mes, savo būties šeimininkai, esame pasiryžę pradėti naują gyvenimo etapą. Ne viskas įvyksta pernakt, bet nuoseklus judėjimas ir darbas su savo mintis padeda išsivaduoti.