A. Čekuolis – tai žmogus, su kuriuo pietūs niekuomet neprailgtų. Turtingas nuotykiais ir kelionėmis gyvenimas nugulė daugybėje jo parašytų knygų ir nė viena jų nenuvilia.

„Salos ir jų žmonės“ man pasirodė įdomios koncepcijos knyga. Pusė kūrinio iš tiesų dalijamasi įdomiais faktais apie gerai žinomas pasaulio salas bei apie tas, kurių pavadinimus girdėjo tikrai ne visi. Nemeluosiu, klausant šios knygos atrodė, kad atverčiau įdomią enciklopediją ir kartu su Čekuoliu keliauju po nepažintus kraštus.

Įdomu tai, kad nemažai pateikiamo turinio autorius iliustruoja savo patyrimais. Pavyzdžiui, apie Ramiojo vandenyno salas ar Japoniją. Tiesa, jis leidžia sau nuklysti nuo knygos tikslo ir pasakoti plačiau bei pridėti netiesiogiai susijusios informacijos. Svarstote keliauti į Japoniją? A. Čekuolis žarsto patarimus, ką verta pamatyti.

Šiek tiek nustebino antra knygos dalis. Kadangi jos klausiau, net pamaniau, kad knyga sumaišyta, nes netikėtai imta rašyti apie homoseksualumą, gyvenimo ir mirties santykį, žmonių ryšius. Tema kardinaliai pasikeitė ir knyga įgavo visai kitą pobūdį – tapo dar labiau enciklopedinio ir akiračio plėtros tipo.

Tikrai verta patirtį šį Algimanto Čekuolio kūrinį, nes garantuoju, kad ji pažers netikėtumų, kurie praturtins jūsų išsilavinimą bei žinias apie pasaulį.