Skaičiau prieštaringus šio autoriaus knygų vertinimus ir kažkaip ilgai „taupiausi“ prieš skaitydama šią knygą, nes maniau, kad mane nuvils. Tačiau buvo visiškai priešingai. Daug netikėtumo, veiksmo, labai įsitraukiau, nors pripažinsiu, pradžia nebuvo svaiginanti.

Meistriškai kuriama įtampa

Vos ne pirmuose knygos puslapiuose užmenama mįslė, jog kūrinio puslapiuose slepiasi žmogžudystė ir savižudybė. Marketingo platybėse ši taktika vadinasi FOMO – fear of missing out. Tai kai informuoji, jog kažkas įdomaus netrukus nutiks ir prikaustai skaitytoją/pirkėją prie visų atnaujinimų ar knygos puslapių. Ir žinoma viską galiausiai atskleidi knygos pabaigoje, nes tai juk ir daro geri rašytojai.

Paprasto berniuko nepaprasta istorija

Naujasis Brėmenas, 1961-ieji. Pokario šeima, kurios pagrindinis herojus Frenas Dramas – buvusio karininko, o po karo pastoriaus – sūnus. Jo akimis regima šeimos tragedija, kurios metu nužudoma Frenko 18-metė sesuo. Tuomet prasideda nusikaltėlio medžioklė ir kelionė įkalčių pėdsakais.

Kaip toli gali vesti nusikaltimo pėdsakai?

Paradoksalu, bet sužinojus apie nusikaltimą, iškarto įtariame knygoje dalyvaujančius blogiukus ir keistuolius. Na, juk jie linkę į nusikaltimus. O kaip visada, vilkas slepiasi avies kailyje. William Kent Krueger meistriškai vedžioja skaitytoją už nosies ir įpina papildomą tragediją – jauno vaikino, prisipažinusio, kad yra homoseksualas, savižudybę.

Negana to, Frenko nužudyta sesuo – buvo nėščia. Dar viena aplinkybė, kuri kelia dar didesnę panieką žmogžudystės kaltininkui.

Netikėta pabaiga

Istorija susidėlioja Frenko mintyse. Ir sekant jos pėdsakais palengva atskleidžiamos visos įvykio aplinkybės. Ir jos veda į vieną, netikėtą skaitytojui, šeimą.

Galiu pasakyti, kad po šios knygos mielais perskaitysiu kitą autoriaus darbą – „Maloningoji žemė“. Tik ką buvau ją aptikusi naudotų knygų knygyne ir nenusipirkau. Nuoširdžiai, jau gailiuosi.