Įsivaizduokite kompiuterį, kuris saugo slapčiausią informaciją: balistinių raketų „receptus“, slaptų agentų informaciją, slaptų liudytojų programos sąrašus arba raketų paleidimo kodus… ir į tokią mašiną įsilaužia užkoduotas virusas. JAV žvalgybinė informacija gali tapti ranka pasiekiama kiekvienam pasaulio programuotojui. Kaip pasikeistų pasaulis?

NSA – Nacionalinė Saugumo Agentūroje dirba Siusan, sumani kriptografininkė, kuri kerta slaptus šifrus kaip riešutukus. Vieną dieną ji susipažįsta su dėstytoju, savo būsimu vyru – Deividu ir beprotiškai įsimyli. Prieš pat jų išsvajotas atostogas abu gauna skambučius, į kuriuos negalima atsakyti neigiamai. Ir tada vakarėlis prasideda…

Apie Dan Brown knygas

Esu skaičiusi kelias Dan Brown knygas, kurios tikrai nepaprastai įtraukė. Beje, filmai irgi paliko puikų įspūdį. „Inferno“ ir „Da Vinčio kodas“ – tai knygos, kurios tokios sklidinos nuotykių, jog prilygo Hario Poterio knygoms paauglystėje. Ir nesuprantu, ar aš užaugau ar „Skaitmeninė tikrovė“ buvo kažkuo kitokia.

Dan Brown tikrai meistriškai vynioja siužetą, daug dinamikos, nenuspėjamumo ir pokyčių. Bet kažkur po 2/3 jau norėjosi atomazgos. Pabaiga apskritai atrodė neįtikėtina. Man trūko realistiškumo.

Skaitmeninė tvirtovė… NOP?

Tiesa pasakius, šią knygą skaitydama supratau, kaip svarbu dažnai kartojamiems pavadinimams ar vardams knygoje suteikti gerą skambesį. Ką turiu mintyje? Ištarkite žodį TRANSLTR. Per daug priebalsių? Aha, man irgi. O tai kompiuterinės tvirtovės – pagrindinio kompiuterio vardas, kuris aidėjo kiekviename puslapyje.

O kas vertingo?

Ech… Meilė. Knyga vos keliais momentais, bet prisilietė prie minties, kad paskutinėmis savo minutėmis mes galvojame apie brangius žmones, ne apie pravestas paskaitas ar nudirbtas valandas. Gyvenimas yra detalėse, gyvenimas tarp mūsų ir su mumis.

Girdžiu klausimą ar rekomenduoju knygą? Sakyčiau 6/10. O daugiau spręskite patys.