2030-ieji iš 2022 metų perspektyvos atrodo visai šalia. Tačiau technologijos ir gyvenimas skuba tokiais žingsniais, jog dešimtmetis gali pakeisti mus ir mūsų nūdieną reikšmingai.

Kur link juda pasaulis? Mauro F. Guillen aptaria labai įvairias mūsų gyvenimo perspektyvas ir skirtingais rakursais žvelgia į jau įgyvendintus ir dar laukiančius pokyčius.

Taigi, kas mūsų laukia?

Mažėjantis gimstamumas, su kuo tai susiję? Paradoksalu, tačiau moterims gavus teisę gyventi lygiavertiškai atsiranda didelis noras kurti, verslauti, mokytis, o kartais tai visai nedera su motinyste. Todėl pastebima, kad mažėja gimstamumas. Moterys tampa vis turtingesnės ir įtakingesnės. Čia autorius pasidalina įžvalgomis apie Kinijos vieno vaiko politiką ir kaip ji pastaruoju metu keičiasi.

2030-ieji pasitiks pasaulį su nauja žilagalvių tūkstantmečio karta. Ši karta bus technologiškai išprususi ir Mauro F. Guillen teigia, kad verslai turėtų smarkiai orientuotis ir kurti produktus senjorams, nes šie darosi vis išmanesni, o susiduriant su gyventojų senėjimu, tai gali tapti plačiausia potencialių vartotojų auditorija.

Klimato kaita? Kas mūsų laukia ir ką reikia padaryti dabar. Itin aktuali tema, kuria kalba vis daugiau žmonių, vis daugiau įmonių taiko procesus, draugiškesnius mūsų aplinkai. Tačiau mokslininkai skaičiuoja, kad yra riba, kurią peržengus nebebus kelio atgal į tokį pasaulį, kurį pažįstame šiandien. Kur yra toji riba?

Na ir žinoma – kriptovaliutos. Kodėl jos tokios populiarios ir kaip į tai žiūri tradiciniai bankai? Autorius prognozuoja, kad kripovaliutos 2030-taisiais taps daug reikšmingesnės, tad neverta priešintis, verčiau reikia adaptuotis.

Ar įdomu, kas laukia mūsų sekančiame dešimtmetyje? Ši knyga įtrauks kiekvieną, kuris nori pajausti tendencijas ir ateities pulsą.