Gregory V. Diehl yra išleidęs ne vieną knygą, sakęs kalbą TEDx bei konsultuoja asmeninio tobulėjimo klausimais. Tiesa, niekada nebuvau girdėjusi apie šį autorių, tačiau susidomėjau šia labai šviežia knyga.

Planuoju rašyti ne rožinį kūrinį? Ne. Bent jau kol kas neturiu jokių planų susijusių su knygos leidyba. Tačiau darbuojuosi teksto kūrimo, redagavimo klausimais, tad stengiuosi sužinoti viską, kas gali būti pravartu darbuose.

Koks knygos tikslas?

Iš tiesų labai detaliai pateikiama informacija, „step-by-step“ metodika. Turinio dėliojimas, maketavimas, viršelis, redagavimas, nuomonės, publikavimas… Visiškas nuo A iki Z principas. Knyga gana dalykiška, struktūruota, turinti ir pavyzdžių. Ji iš tiesų aiški ir labai praktiška.

Kokia nuomonė susidaro perskaičius?

Iš vienos pusės, man truputį pasirodė, kad knyga parašyta remiant Amazon tinklą. Autorius itin fokusuojasi į leidybą per Amazon, finansinius ir kitus privalumus bei gudrius patarimus. Iš kitos pusės, man patiko sužinoti savarankiškos leidybos, leidyklos darbo ir leidybos per Amazon kainų skirtumus ir privalumus bei trūkumus.

Kas iš jos man?

Praplėčiau akiratį įsiliejusi į leidėjų pasaulį. Taip pat radau įvairių naudingų paslaugų svetainių sąrašus. Daugiau sužinojau apie neprofesionalių knygų skaitytojų paslaugą, vadinamą „beta readers“, kuri gali būti įdomi aktyviai besidomintiems knygomis ir naujovėmis.

Knyga rekomenduočiau tiems, kurie tikrai planuoja ją išleisti, dairosi galimybių užsienyje ir yra orientuoti į Amazon leidybą.