„Namų psichologija“ tai knyga, apie namų jaukumą, žmogaus psichologiją ir pasirinkimus įrengiant savo namus. Knygos perspektyva yra psichologiniai žmogaus aspektai, kurie daro įtaką mūsų namų ir jaukumo kūrimui. Tikriausiai ne kartą esame girdėję sakant, jog namai nėra vien vieta, namai yra kartu ir jausmas.

Knygos autorės yra psichologės, C. G. Jungo krypties šalininkės. Egidija Šeputytė-Vaitulevičienė – psichologė, buvusi žurnalo „Aš ir psichologija“ vyriausioji redaktorė. Irma Skruibienė – psichologė, C. G. Jungo analitinės psichoterapijos studijų dalyvė, tinklaraščio „Namų terapija” autorė. 

Knyga supažindina su psichologijos niuansais pasirenkant namus, jų aplinką, spalvas ir formas. Įsiminė tai, jog dažnai namuose atsikartoja gamtos formos, jos suteikia mums jaukumo. Net sienų spalva turi tam tikrą potėpį namų jausmui. Namų kūrybai įtakos turi ir mūsų vaikystės vieta, kurią ilgą laiką laikėme savo namais.

Kartais knyga man kiek priminė „Bėgančios su vilkais“, kuomet tam tikri niuansai, pasirinkimai nagrinėjami per protėvių ištakas. Atsižvelgiama į labai senus mūsų laikus ir įpročius.

Skaitinį vertinčiau daugiau kaip laisvalaikio leidinį. Smagu žinoti, tačiau išsinešti man nepavyko daug.